Anlık Bildirim

Apple, sonlandırılacağı iddia edilen otonom araç projesi hakkında açıklama yaptı

Lynx Equity Strategies analistleri Apple'ın yavaşlayan iPhone satışları nedeniyle otonom araç projesini sonlandırabileceğini öne sürmüştü. Apple, Project Titan hakkında önemli bir açıklama yaptı.
Birkaç gün önce, Apple'ın iPhone satışlarının yavaşlaması nedeniyle Project Titan olarak bilinen sürücüsüz araç projesini sonlandırabileceğine yönelik haberler çıkmıştı. Lynx Equity Strategies analistleri, iPhone'lardan elde edilen gelirin azalması ile birlikte Cupertinolu şirketin otonom araç gibi girişimlere çok fazla para harcamak istemeyebileceğini öne sürdü.
Analist tahminlerinin doğru olduğu anlaşılıyor. CNBC kaynaklı yeni bir habere göre Apple, sürücüsüz otomobil projesinde görev yapan 200'den fazla çalışanını işten çıkardığını, diğerlerini ise başka projelere kaydırdığını doğruladı. Teknoloji devi projenin sonlandırılıp sonlandırılmadığı konusunda ise herhangi bir yorum yapmadı.

Şirket sözcüsü açıklama yaptı

Bir şirket sözcüsü CNBC'ye yaptığı açıklamada "Apple'da otonom sistemler ve ilgili teknolojiler üzerinde çalışan inanılmaz yetenekli bir ekibimiz var. Ekip, çalışmalarını 2019 için birkaç kilit alana odakladığından, bazı gruplar makine öğrenimi ve diğer girişimlere destek vermek üzere şirketin diğer bölümlerindeki projelere taşınıyor." dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6321 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, otonom araç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim