Anlık Bildirim

Apple şimdi de bisiklet yolu projesinin logosuna takıldı

Almanya’da inşa edilen 100km uzunluğundaki bisiklet yolunun logosu elmaya benzeyince Apple avukatları harekete geçti. Firma logosunun taklit edildiğini iddia ediyor.

Son dönemde Apple’ın kendisine ait bazı isim ve sloganları izinsiz olarak kullandığı iddiasıyla dünyanın farklı ülkelerinde hukuk mücadelesi başlattığını görüyoruz. Her ne kadar başarılı olamasa da firma marka haklarını koruma çabalarına devam ediyor.

Logoyu taklit iddiası

Swatch ile ilgili iki davanın ardından Apple şimdi de Almanya’da bir bisiklet yolu projesinin logosundan rahatsız oldu. Rhein-Voreifel turizm birliği tarafından Ren nehrinin sol kenarına yapılan 100km uzunluğundaki Rheinische Apfelroute bisiklet yolu projesinin logosu firmaya göre kendi logosunu andırıyor.

Firma avukatları birliğe gönderdiği ihtarnamede proje logosunun bir kenarı yenmiş elmayı andırdığı ve yeşil yaprağı ile birlikte kendi logosuna göndermeler yaptığını belirtmiş. Bu nedenle de logonun acil olarak değiştirilmesini istemiş.

Apple logosuna ne kadar benziyor elbette tasarım uzmanlarının incelemesi gereken bir konu ancak Apfelroute ismi ve logosu Avrupa Bölgesel Geliştirme Fonu desteğinde hazırlandı. Ayrıca Almanya Patent ofisi tarafından da marka tescili yapılmış durumda. Apple ofise de bu konuda itirazını yaptı.

Önceki davalarda kullanılan sloganların ülke sınırları içerisinde bir anlam ifade etmediği ve daha çok ABD’de tanındığı iddiasıyla red kararı verilmişti. Bu kez Apple’ın kendi logosu söz konusu ve haliyle firmanın Avrupa’da tanınmasını sağlıyor. Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak?

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7519 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apfelroute
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim