Anlık Bildirim

Apple sektörün dördüncü büyük oyun firması oldu

Herhangi bir oyun geliştirmemesine rağmen Apple oyun sektöründe büyümeye devam ediyor. Geçen yıl elde ettiği App Store gelirleri ile Apple sektörün dördüncü büyük firması oldu.

Son dönemde oyun tarafında önemli hamlelerini gördüğümüz Apple sektörde basamakları bir bir tırmanıyor. Yaptığı yatırımlarla firma dünyanın dördüncü büyük oyun firması olmayı başardı.

İddialı geliyor

Apple doğrudan oyun geliştiren bir firma değil ve herhangi bir oyunu da piyasada yok. Bununla birlikte App Store mağazasının firmaya bıraktığı oyun gelirleri sayesinde önemli bir paya sahip. Geçen yılın ilk çeyreğinde 2.09 milyar dolar gelir elde eden firma yıl toplamında ise 9.45 milyar dolara imza attı. Bu rakamın toplam miktar mı yoksa sadece Apple’a kalan miktar mı olduğu belirtilmemiş.

Apple bu rakamı sadece iOS ekosistemi ile elde ediyor ve gerçekten muazzam bir başarı diyebiliriz. Google sahip olduğu Android ekosisteminde bu denli gelir elde edemiyor zira ücretli Android oyunları nispeten az ve reklamlı ücretsiz konsept daha yaygın.

Apple’ın bir süre sonra devreye alacağı Apple Arcade oyun servisi de önemli bir gelir modeli oluşturacak. Pek çok özel yapımın hazırlandığı Apple Arcade yakın dönemde firmayı daha yükseklere taşıyabilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim