Anlık Bildirim

Apple patent ihlali nedeniyle 145 milyon dolar ödeyecek

ABD'deki bir federal mahkeme, Kanadalı patent lisanslama şirketi WiLan'a ait iki patenti ihlal eden Apple'ın, şirkete 145 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Apple patent ihlali nedeniyle 145 milyon dolar ödeyecek Tam Boyutta Gör
 

Kanadalı patent lisanslama şirketi WiLan, 2010 yılında Apple'a dava açmış ve Apple'ın kendisine ait teknolojileri izin olarak kullandığını ileri sürmüştü. Dava kapsamında 248 milyon dolarlık tazminat talebinde bulunan şirketin bu talebi, herhangibir patent ihlalinin söz konusu olmadığı gerekçesiyle reddedilmişti. Bu yıl yine Apple'a bu kez farklı bir patent ihlali nedeniyle dava açan şirketin yeni talebi mahkeme tarafından kabul edildi.


İki patenti ihlal etti 

Kaliforniya'daki federal bir mahkemede görülen davada jüri, Apple'ın 145.1 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti. Verilen bu karara göre bazı iPhone modelleri kablosuz iletişim teknolojisiyle ilgili WiLan'a ait iki farklı patenti ihlal etti. Bu patentlerden ilki kablosuz iletişim sisteminde bant genişliği talep protokolleri için kullanılırken diğer patent kablosuz iletişim sisteminde yer alan uyarlanabilir çağrı kabul kontrolünde kullanılıyor.


Mahkeme kararından önce patent ihlali iddialarını reddeden Apple, kararı temyize taşımayı planlıyor. Davayla ilgili henüz bir açıklama yapmayan WiLan şirketinin temel gelir kaynağı lisans anlaşmaları ve patent ihlali davaları. Şirket kendisini ''dünyanın en başarılı patent lisanslama şirketlerinden biri” olarak tanımlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim