Anlık Bildirim

Apple, otomobiller için biyometrik kilit sistemi geliştiriyor

Apple'a ait yeni bir patent başvurusu ortaya çıktı. Bu patentten anlaşıldığı kadarıyla firma, otomobiller için biyometrik kilit sistemi geliştiriyor. Face ID benzeri bir teknoloji olabilir.
Apple, otomobil biyometrik kilidi Tam Boyutta Gör
Otomobil üreticileri anahtarsız olarak otomobilleri kullanabilmek için birçok teknoloji geliştirdiler. Örneğin geçtiğimiz ay Hyundai, parmak izi ile çalışan otomobiller üreteceğini açıklamıştı. Apple’a ait patent başvurusu firmanın otomobiller için biyometrik kilit sistemi geliştirdiğini ortaya çıkardı.

İki yıl önce başvuru yapılmış

Patent geçtiğimiz Cuma günü paylaşılsa da başvurunun 2017 yılının Şubat ayında yapıldığı görülüyor. “Araç Yetkilendirme Sistemi ve Yöntemi” başlığına sahip olan patent ile Face ID benzeri bir teknolojinin otomobillere gelmesi olası. Bu sayede aracınız sizi yüzünüzden tanıyarak kilidini açabilir. Böylece anahtar taşımanıza gerek kalmadan otomobilinizi kullanabilirsiniz. Ayrıca aile üyelerinizden de farklı kişilerin yüzünü aracınıza kaydedebilirsiniz. Bu sayede araç o an kimin arabaya bindiğini anlayarak, klima, oturma pozisyonu, müzik sistemi vb. şeyleri kişilerin tercihlerine göre ayarlayabilir.

Patent başvurusu iki yıl önce yapılmış ama Apple’ın bu teknoloji üzerine çalışan aktif bir ekibi olup olmadığı şu an için bilinmiyor. Kısacası projenin rafa kaldırılmış olma ihtimali de var. Örneğin daha öncesinde ortaya çıkan Apple’a ait sürücüsüz araç projesinden 200 çalışanın çıkartıldığını görmüştük. Patentin tamamına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim