Anlık Bildirim

Apple orijinal dizilerinde muhafazakar davranıyor

Kullanıcılarını kızdıracak içeriklerden kaçınmak isteyen Apple, dijital platformunda yayımlayacağı orijinal dizilerinde şiddet ve cinsellik içeren içeriklere yer vermeyecek.
Netflix'in yakaladığı büyük başarı sonrası orijinal içerik alanına yönelen teknoloji şirketlerinin başında gelen Apple, kendi dijital platformunda yayımlamak üzere birçok orijinal dizi hazırlıyor. Dikkat çekici isimler tarafından hazırlanan ilk orijinal dizilerini çok yayında yayımlamaya hazırlanan Apple, kullanıcılarına sunacağı içeriklerde diğer dijital platformlardan daha muhafazakar davranacak.
The Wall Street Journal'ın haberine göre Apple, orijinal dizilerinde şiddet ve cinsellik barındıran içeriklerden uzak duracak. Şirketin ismine ve prestijine zarar verebilecek içeriklerden uzak durmak isteyen Apple, bu yüzden hazırlık aşamasındaki dizilerine çeşitli kısıtlamalar getiriyor.
Apple'ın ilk orijinal dizisinin ünlü rap şarkıcısı Dr. Dre'nin hayatını anlatan Vital Signs olması bekleniyordu. Ancak şirket için düzenlenen ön gösterimde dizideki aşırı şiddet ve cinsellik içeren sahnelerden rahatsız olan Tim Cook'un projeyi rafa kaldırdığı söyleniyor. Cook ve kurmayları ayrıca birçok dizi projesinde de önemli değişiklikler yapılmasını istedi.
Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon'un başrolünü üstleneceği yeni dizisinden bazı sahnelerin çıkarılmasını isteyen Apple bu yüzden diziyi ertelerken, bir diğer dizisinde de dindar kullanıcılarını rahatsız edebileceği gerekçesiyle çarmıh içeren sahnelerin çıkarılmasını istedi.
Apple'ın bu kararı şirketi orijinal içerik alanında rakiplerinin gerisinde bırakabilir. Kullanıcılar aşırı şiddet ve müstehcen sahne içeren içeriklerin kaldırılmasına kayıtsız kalsa bile dizi yapımcı ve senaristleri için bu durumun caydırıcı bir unsur olması bekleniyor.
Daha önce Netflix, Amazon ve HBO gibi rakiplerinin de peşinde olduğu projeleri almayı başaran Apple, önümüzde dönemde bunu tekrarlamakta sıkıntı yaşayacaktır. Zira senaristler ve yönetmenler kreatif olarak kendilerine özgürlük tanıyan Netflix ve HBO gibi platformları daha çok tercih ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5697 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple orijinal dizi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim