Anlık Bildirim

Apple nabız ölçer sensörü davasında uzlaşma sağladı

Apple Watch için nabız ölçer teknolojileri geliştirirken Valencell firmasının patentlerini izinsiz olarak kullanan Apple, 3 yıldır devam eden davada uzlaşma kararı aldı.

Teknoloji devlerinin görkemli etkinliklerle tanıttığı yeniliklerinin arka planında zaman zaman hoş olmayan durumlar yaşanabiliyor. FaceTime teknolojisinde bazı patentleri ihlal ettiği için 500 milyon dolar civarında tazminata çarptırılan Apple, nabız ölçer sensörü davasında ise uzlaşma sağladı.

Yine ihlal söz konusu

Firmanın Apple Watch akıllı saatlerinde kullandığı nabız ölçer sensörünün bazı teknolojilerinin Valencell firmasına ait patentleri ihlal ettiği iddiasıyla dava açılmıştı. Valencell, davalı firmanın 2013 yılında Apple Watch geliştirme aşamasında incelediği PerformTek-Powered teknolojisini izinsiz olarak kullandığını savunuyor.

Ocak 2016 tarihinde ABD’de açılan davada Valencell firması 4 patentinin ihlal edildiğini ifade ediyor. Yaklaşık 3 yıldır devam eden davada Apple en sonunda uzlaşmaya karar verdi ve zararın tazmini konusunda belirli bir meblağ konusunda anlaşma sağlandı.

Şimdilik her iki firma da uzlaşma meblağının ne kadar olduğu konusunda bir açıklama yapmıyor. Bununla birlikte Apple Watch satışlarını düşündüğümüzde Valencell’in yüksek bir miktar talepte bulunması şaşırtıcı olmaz.

Valencell hali hazırda LG ve Intel gibi firmalara da teknoloji sağlıyor. Bunlarla patent anlaşması mevcut ancak Apple gibi Fitbit de nabız ölçüm teknolojilerini izinsiz kullandığı için davalık olmuştu. Şu anda Apple davadan çıktı ancak Fitbit ile Valencell arasındaki dava devam ediyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim