Anlık Bildirim

Apple kendi 5G modemini geliştirmek için çalışmalara başladı

İlk 5G ağların 2018'in sonlarında hizmete sunulmasıyla birlikte bu teknolojiyi destekleyen telefonlar büyük rağbet görecek. Apple kendi 5G modemini geliştirmek için kolları sıvamış gibi görünüyor...
Bu yılın sonlarında ABD'de ilk 5G ağların hizmete sunulmaya başlanması bekleniyor. Dolayısıyla akıllı telefon üreticilerinin cihazlarında 5G özellikli modemlere yer verme konusunda ciddi atılımlar yapması gerek. Apple'ın 5G modem için Intel ile çalışabileceği yönünde söylentiler vardı ancak Cupertino'lu şirketin kendi modemini geliştirmeyi düşündüğü anlaşılıyor.
Glassdoor web sitesinde yer alan iş ilanına göre şirket 5G modem geliştirme konusunda çalışacak birilerini arıyor. Yada en azından işin tanımına göre speküle edilen şey bu. Özellikle 5G'den bahsedilmiyor ancak aranan kişinin milimetre dalga entegre devre tasarım mühendisi olarak çalışacağı ve çoklu gigabit kablosuz yongalar için devre ve sistem çözümleri sağlamaktan sorumlu olacağı belirtilmiş.

Apple'ın 5G modem geliştirmesi sürpriz olmayacak

5G ağların bir versiyonunun milimetre dalga frekansı bantlarından yararlandığı göz önüne alındığında, iş ilanının 5G geliştirme süreciyle ilgili olabileceği düşünülüyor. Apple sadece 5G modem konusunda Intel ile çalışacak birini arıyor olabilir ancak aynı zamanda şirketin kendi yonga setlerini geliştirdiği göz önüne alındığında, kendi 5G modemini geliştirmeye başlaması da pek hayal gibi gelmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim