Anlık Bildirim

Apple, katlanabilir iPhone'la ilgili ilk patentini aldı

Katlanabilir akıllı telefon konusunda sessiz ve derinden ilerleyen Apple'ın, katlanabilir ekranların kırılmasını önleyecek bir patent aldığı ortaya çıktı. İşte konunun detayları.
Samsung ve Huawei'nin öncülük yaptıkları katlanabilir akıllı telefon teknolojisine Apple'ın da katılacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Tarihi ne zaman olur bilinmez ama şirketin planlarında katlanabilir bir iPhone modelinin olduğu dillendiriliyor. Şirket bu teknoloji ile ilgili ilk patentini aldı bile.

2020 yılında tanıtılabilir

Soğuk havaların OLED ekranları kırılgan hale getirebileceğini düşünen Apple, katlanabilir telefonlar açısından bunun bir handikap olabileceğini düşünüyor. Şirketin katlanabilir iPhone modelinin ekranını, olası bir kırılmaya karşı koruyabilecek bir dizi sensör ve mikro ısıtıcı üzerinde çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Katlanabilir cihazların ekranlarında kullanılan yapıştırıcı ve diğer elementlerin soğuk havalarda esnemeye karşı dirençli olabileceğini düşünen Apple mühendisleri bu handikapı nasıl aşabileceklerini araştırıyorlar.
Patent, ekranın belirli bir alanındaki pikselleri aydınlatmaya veya bir ısıtma sisteminin eklenmesine dayanıyor ve Apple bu çözümle, soğuk havalarda cihazın açılıp kapanmasını daha kolay bir hale getireceğini düşünüyor. Katlanabilir cihazların henüz kullanımda olmaması sebebiyle ne gibi sorunlar doğurabileceği şimdilik bilinmezken, Apple'ın ileriye yönelik bu önlemi, kullanıcılar açısından oldukça olumlu karşılanabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11658 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, katlanabilir iphone ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim