Anlık Bildirim

Apple’ın yüz tanıma sistemi yanılınca firmaya 1 milyar dolarlık tazminat davası açıldı

Apple'ın mağazalarında kullandığı yüz tanıma sistemi yanılınca 18 yaşındaki genç sebepsiz yere gözaltına alındı. Soruşturmada gerçekler açığa çıkınca genç serbest bırakıldı ve hakkını aramaya başladı.
New York’ta 18 yaşındaki Ousmane Bah, Apple’a yönelik 1 milyar dolarlık tazminat davası açtı. Bölgede gerçekleşen Apple Store hırsızlıkları sırasında yüz tanıma sistemi, bu gencin yüzüyle hırsızın yüzünü birleştirince polis güçleri genci gözaltına almıştı. Davanın devamında gencin suçsuz olduğu ve sistemin yanıldığı anlaşıldı.
New York Polis Departmanı (NYPD) tarafından yürütülen soruşturmada Boston, New Jersey, Delaware ve Manhattan’da gerçekleşen Apple Store soygunları mercek altındaydı. Suçluları bulmak adına Apple Store kameralarını ve bulunan yüz tanıma teknolojisini kullanan polis güçleri, buna yönelik Manhattan’da mezuniyet kutlaması için bulunan Ousmane Bah’ı gözaltına aldı. Gerçek suçlu, çalıntı bir Apple ID kullanıyordu ve bu hesapta yer alan isim, 18 yaşındaki gençle eşleşiyordu. Hesapta bir fotoğraf olmadığı için gencin hesabını hırsızın çalıntı hesabıyla birleştiren Apple sistemi, davanın yanlış yönlendirilmesine sebep oldu.
Dedektifler tarafından incelenen kamera kayıtları sonucunda gerçek suçluya benzemediği anlaşılan Ousmane Bah, serbest bırakılınca Apple’a yönelik tazminat davası açtı. 1 milyar dolarlık davanın sonucu şimdilik belirsiz.
New York Post tarafından yayınlanan bir makalede durumun farklı bir açısı çok güzel özetleniyor: “Müşterilerin yüzlerini tarayan yazılımların hiçbir izin alınmadan kullanılması, müşterileri korkutan bir güvenlik yöntemi.”
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim