Anlık Bildirim

Apple'ın kendi 5G modemlerini geliştirdiğine dair kanıtlar ortaya çıktı

Bir süredir kendi 5G modemlerini geliştireceği öne sürülen Apple'ın bu konuda çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Şirket işe ilk olarak Intel'in baş mühendisi Umashankar Thyagarajan'ı kaparak başladı.
Özellikle Qualcomm ile yaşanan mahkeme savaşları ve Intel'in 5G modemlerini yeni iPhone modellerine yetiştiremeyeceği sebebiyle Apple'ın kendi 5G modemlerini geliştirmek istediği biliniyordu. The Telegraph gazetesinde yeni yayınlanan bir rapor ise şirketin planlarında ne denli ciddi olduğunu ortaya koyuyor.

Apple, Intel'in baş mühendisini kaptı

Rapora göre Apple, bu yılın başlarında Intel'in baş mühendisi Umashankar Thyagarajan'ı kaptığı belirtiliyordu. Bu durum şimdi Thyagarajan'ın LinkedIn profilinde onaylandı ve mühendis, profilini güncelleyerek yeni işvereninin Apple olduğunu belirtti. The Telegraph'ın ele geçirdiği ve Intel yöneticilerine gönderilen bir e-postada ise Intel'de çalışan Umashankar Thyagarajan'ın 2018 iPhone modellerindeki modemlerin üretiminde önemli bir rol oynadığının açıklandığı ifade ediliyor.
Ortaya çıkan raporda yer alan bilgilere bakılırsa, Apple kendi 5G modemini üretme konusunda oldukça ciddi düşünüyor. Ancak bu modemlerin 2019 iPhone modellerine yetişip yetişmeyeceğini ise şimdilik kestirmek zor. Eğer yetişmezse, şirketin hangi üretici ile işbirliği yapacağı ise bir başka merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim