Anlık Bildirim

Apple'ın Mac satışlarında düşüş var

Gartner'ın son verilerine göre Apple'ın dünya genelindeki Mac sevkiyatları 2019'un üçüncü çeyreğinde düşüş gösterdi. Ancak şirket dünyanın en büyük dördüncü bilgisayar satıcısı olmaya devam ediyor.
Gartner tarafından yayınlanan son rapora göre, Apple’ın Mac serisi bilgisayar satışları 2019’un üçüncü çeyreğinde düşüş gösterdi. Cupertinolu şirketin bu çeyrekte 5.1 milyon Mac sevkiyatı yaptığı belirtiliyor.
2018 yılının aynı çeyreğinde ise sevkiyat rakamı 5.3 milyon seviyesindeydi. Dolayısı ile şirketin bilgisayar satışlarında bir azalma söz konusu. Ancak bunların tahmini rakamlar olduğunu hatırlatalım.

PC üreticilerinin pazar payları

Yukarıdaki tabloda tüm bilgisayar üreticileri ve pazar payları var. Apple'ın pazar payı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.9'dan yüzde 7.5’e gerilemiş durumda. Şirket bilgisayar satışlarında Lenovo, HP ve Dell gibi şirketlerin ardından dördüncü sırada yer alıyor.
Apple'ın gelecek yıl yeni bir Mac Pro ve iMac Pro dahil olmak üzere yeni Mac modellerini piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu hamle şirketin bilgisayar satışlarını artırmasına yardımcı olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4558 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mac, satış ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim