Anlık Bildirim

Apple'ın AirPods patenti biyometrik sensörlü yeni bir tasarıma işaret ediyor

Görünüşe bakılırsa Apple, popüler kablosuz kulaklığı için biyometrik sensörlü yeni bir tasarıma geçiş yapmayı planlıyor. Ortaya çıkan bir patent başvurusu bu konudaki detaylara ışık tuttu.
Apple'ın gelecekte çıkaracağı AirPods'lar için bazı ilgi çekici planlarının olduğunu gösteren yeni bir patent ortaya çıktı. Görünüşe bakılırsa Cupertinolu şirket her iki kulağa da takılabilen bir AirPods çıkarmak istiyor.
Öncelikle patentte yer alan AirPods tasarımının "simetri kavramını" temel aldığını belirtelim. Kullanıcılar sağ mı veya sol mu diye bakmaya gerek duymadan kulaklıkları istedikleri tarafa takabilecekler. Bunu sağlayabilmesi açısından AirPods'un en az bir biyometrik sensöre sahip olacağı belirtiliyor.

Sağlık durumunu da takip edebilir

Bu sensör kulaktaki tragus adlı kıkırdaktan, AirPods'ların hangi tarafa (sol veya sağ) takıldığını algılayacak. Daha sonrasında ise ses buna göre otomatik olarak ayarlanacak. Ayrıca biyometrik sensör sayesinde kalp atış hızı takibi ve vücut sıcaklığı gibi biyometrik ölçümlerin de yapabileceği belirtiliyor.
Ortaya çıkan bu AirPods patenti son derece ilgi çekici gibi görünse de Apple'ın böyle bir ürünü ne zaman piyasaya süreceğini bilmemek can sıkıcı. Simetrik tasarıma sahip biyometrik ölçüm yapabilen AirPods için en iyi ihtimalle birkaç yıl daha beklememiz gerekecek. Bu arada Apple'ın bu patenti gerçeğe dönüştüreceğine dair bir garantinin olmadığını da unutmamak gerek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim