Anlık Bildirim

Apple’ın uygulamalardan aldığı yüzde 30 komisyon geliştiricileri rahatsız ediyor

App Store’da yayınlanan uygulama gelirlerinin yüzde 30’u Apple’a, yüzde 70'i ise geliştiricilere gidiyor. Bir analist tarafından yapılan çalışma bu oranın Apple’a zarar vereceğini gösteriyor.
Apple’ın %30 komisyonundan geliştiriciler rahatsız Tam Boyutta Gör
Apple, servis tarafına verdiği önemi artırarak gelecekteki planlarını şekillendirmek istiyor. Bir analist tarafından yapılan çalışma, App Store servisindeki 70/30 komisyon oranlarının mağazanın büyümesini engelleyeceğini ortaya koydu.

Büyük şirketler çözüm bulabiliyor

Geliştiriciler arasında “Apple vergisi” olarak adlandırılan bu komisyon firmaları rahatsız ediyor. Netflix, Spotfiy ve Fortnite (Epic Games) gibi büyük şirketler bu komisyonu Apple’a vermemek için gerekli düzenlemeleri yapabiliyorlar. Örneğin yakın zamana kadar Apple cihazlarınızda, Netflix uygulaması içerisinde abonelik satın alabiliyordunuz. Artık Netflix aboneliğinize devam etmek için site üzerinden ödeme yapmanız gerekiyor. Böylece Netflix, Apple’a komisyon vermemiş oluyor.

Her ne kadar büyük firmalar için Apple vergisinden kurtulmak biraz daha basit olsa da diğer geliştiriciler bu tarz çözümler uygulayamıyorlar. Bu da %30 komisyonu zorunlu olarak Apple’a vermeleri manasını geliyor. Toni Sacconaghi isimli analist, bu durumun servisin gelişmesini uzun vadede engelleyeceğini belirtmiş.

Toni Sacconaghi, yaptığı raporlamanın ardından son olarak Apple’ın en büyük sorunun hala iPhone olduğunu da hatırlatmış. Farklı ülkelerde yapılan satış yasaklamaları, patent davaları ve bunlara bağlı olarak düşen iPhone satışları şu an için Apple yatırımcılarını etkileyen temel konu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim