Anlık Bildirim

Apple için acı bilanço: 2018'de 11 milyon iPhone'un pili değiştirildi

Eski iPhone'ları kasten yavaşlattığı ortaya çıkan Apple, itibarını kurtarmak adına indirimli pil değişim kampanyası başlatmıştı. Geçen yıl tam 11 milyon iPhone'un pilinin yenilendiği ortaya çıktı.
Apple, 2017 yılında eski iPhone'ları kasten yavaşlattığı ortaya çıkınca kendini müşterilerine affettirmek adına indirimli pil değişim kampanyası başlatmıştı. 31 Aralık 2018 tarihine kadar devam eden program kapsamında normalde 319 TL olan pil değişim ücreti 199 TL'ye (29 dolar) düşürüldü. Doğal olarak bu indirimi fırsat bilen birçok kullanıcı kampanyadan faydalanarak cihazının bataryasını yeniledi.
Daring Fireball tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple yıl içinde 11 milyon iPhone'un pilini değiştirdi. Kıyaslama yapılabilmesi açısından Cupertinolu şirketin bir yıl boyunca normalde yaklaşık 1-2 milyon pil değişimi yaptığını belirtelim. Yani geçen yıl bu rakam tam 11 kat arttı. Apple CEO’su Tim Cook kısa süre önce CNBC kanalına verdiği röportajda, pil değişim kampanyasının zayıf iPhone satışlarında rol oynamış olabileceğini söylemişti.

Kampanya bitti iPhone satışları artacak mı?

İndirimli pil değişim kampanyasının sona ermesi ile birlikte bu yılki iPhone satışlarının daha iyi olup olmayacağını hep birlikte göreceğiz. Ayrıca şu an pil değişim ücreti 319 TL (en yeni modeller için 449 TL) olsa bile yeni bir iPhone'a yaklaşık 10 bin TL para vermektense eski cihazın pilini yenilemek, herkesin de kabul edeceği üzere çok daha cazip bir seçenek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 2 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5804 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, İndirim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim