Anlık Bildirim

Apple donanım mühendisinden çok yazılım mühendisi arıyor

Donanım yükseltmeleri artık müşterileri yeni cihaz almaya ikna etmeye yetmiyor. Apple'ın son iş ilanları şirketin yazılıma odaklanmayı planladığını ortaya koydu.
Apple genellikle donanım ürünleri ile ön plana çıkıyor olabilir ancak yazılım departmanı da şirketin en önemli bölümlerinin başında geliyor. Görünüşe bakılırsa Cupertinolu teknoloji devi uzun vadede bu ekibi daha da genişletmek istiyor. Zira şirketin verdiği iş ilanlarında 2016 yılından bu yana ilk kez yazılım geliştirme ile ilgili pozisyonlar donanım mühendisliğinden fazla.
Apple yazılım departmanının daha hızlı büyümesi için bu alana yönelik işe alım sayısını artırmış durumda. Şirket gelecekteki cihazlarının daha gelişmiş yazılım özelliklerine sahip olmasını sağlamak için bu yöndeki çalışmalarına kazandırmış gibi görünüyor. Zaten Apple'ın bu yönde bir hamle yapmaktan başka çaresi yok çünkü donanım yükseltmeleri artık müşterileri yeni cihaz almaya ikna etmeye yetmiyor.

Çare yazılıma odaklanmak

Bunun en canlı örneği ise yüksek fiyat etiketi ve düşük inovasyon nedeni ile satışları şu ana kadar beklentilerin oldukça altında kalan yeni nesil iPhone serisi. Dünya genelinde 1.4 milyardan fazla cihazı olan şirket artık satışları arttımak için donanım yenilemenin haricinde yazılım anlamda ciddi bir atılım yapmayı hedefliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim