Anlık Bildirim

Apple artık iPhone güncellemesinin cihazı yavaşlatabileceği konusunda uyaracak

Teknoloji devi Apple birkaç yıl önce eski iPhone'ları yazılım güncellemesi ile yavaşlattığını kabul etmişti. Şirket bu skandalın ardından artık konuyla ilgili yeni bir karar aldı.
Apple bundan sadece birkaç yıl önce eski iPhone modellerini yazılım güncellemeleri ile yavaşlattığını ve düşük performansta çalışmalarını sağladığını itiraf etmişti. Şirket her ne kadar bunu pilin daha iyi performans göstermesi ve telefonun rastgele kapanmasını engellemek için yaptığını iddia etse de, kullanıcılar ve kamuoyu tarafından oldukça büyük bir tepki almıştı.

Cihazınızı güncellememeyi tercih edebilirsiniz

Bu durum karşısında oldukça hırpalanan şirket, artık yeni bir karar aldı. CNBC'de yayınlanan bir rapora göre, Apple artık iPhone'lar için yapacağı yazılım güncellemelerinin cihazı yavaşlatma ihtimali varsa, bu konuda kullanıcılara bilgi verecek. Bu kararın, şirkete açılan onlarca soruşturma sonrasında alındığı belirtiliyor.
Kullanıcılara gösterilecek olan bu yeni bildirim, telefonlarını her ne kadar güncel tutmaları iyi bir fikir olsa da, güncelleme yapmama seçeneğini de düşünmelerini sağlayacak. Eğer güncelleme yapacak olurlarsa da cihazlarının yavaşlayabileceği ihtimalini de kabul etmiş olacaklar. Güncelleme ve iyileştirmelerden ise en fazla eski iPhone modelleri etkilenecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10418 kez okundu.
24 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, güncelleme ve iOS
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim