Anlık Bildirim

Apple Watch yine hayat kurtarmasıyla gündemde

Apple Watch sayesinde hayatının kurtulduğunu söyleyen bir Reddit kullanıcısı başından geçenleri paylaştı. Akıllı saat, düzensiz kalp atışı uyarısıyla kullanıcısını önceden uyarmayı başardı.
Apple Watch yine hayat kurtardı Tam Boyutta Gör
Apple Watch diğer akıllı saatlere kıyasla sağlık özelliklerine çok daha fazla önem veriyor. Bunun sonuçlarını daha öncesinde hayat kurtarma vakalarıyla gördük. Yine benzeri bir hayat kurtarma olayı Reddit kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

Vücudu şoka girmeden önce uyardı

Tüm detayları Reddit’de paylaşan Apple Watch kullanıcısı saatinin düzensiz kalp atışıyla ilgili uyarıda bulunduğunu belirtiyor. Bu uyarı bildirimlerini gördükten sonra anında acil servisi aramış. Acil servis eve vardığında vücudu şokta olmasına rağmen önceden haber vermesi sayesinde anında müdahale yapılabildiğini söylüyor. Kullanıcının açıklamasının bir kısmı şu şekilde:

“Yatağımda uzanıp televizyon izliyordum. Aniden Apple Watch bana düzensiz kalp atışımla ilgili bildirimler yollamaya başladı. Acil servisi aradım. Vardıklarında vücudum şoktaydı. Bildirimler gelene kadar kendimi iyi hissediyordum. Sağlık görevlileri taşikardi sorunum olduğunu söylediler. Belli bir süre sonra bayıldım ve hastane yatağında gözümü geri açtım.”

Hastanede doktorlar tarafından yapılan EKG testlerinde de bazı anormalliklere rastlanması Apple Watch’ın gönderdiği bildirimlerin doğru olduğunu kanıtlar nitelikte. Ayrıca Apple Watch'ın taşikardi sorununu tespit edebildiği daha önceden de biliniyordu. Kısacası Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtarmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9444 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı saat, Sağlık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim