Anlık Bildirim

Apple Watch EKG özelliği artık Türkiye'de!

Apple Watch'un en önemli özelliklerinden biri olan elektrokardiyogram (EKG) özelliği artık Türkiye'de! Apple Watch'larda EKG özelliğini kullanabilmek için yapılması gerekenler haberimizde.

Apple Watch'un EKG özelliği, Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından nihayet Türkiye'de kullanıma sunuluyor. Uzunca bir süredir beklenen elektrokardiyogram özelliği; iOS 13.4 ve watchOS 6.2 güncellemelerinin yayınlanması ile birlikte, Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 5 aygıtları için kullanıma sunulacak. EKG özelliğinin aktif edileceği ülker arasında Türkiye'nin yanı sıra Yeni Zelanda ve Şili de bulunuyor.

Apple Watch Series 4 ve 5 cihazlarında EKG ölçümü yapabilmek için parmağınızı cihazın sağ köşesinde yer alan tuşa 30 saniye boyunca tutmanız gerekiyor. Bunu yaptığınızda saat, parmağınızdan kalbinize gönderdiği elektrik sinyalleri ile 30 saniyelik çok kısa bir zaman diliminde kalp ritminizin grafiğini çıkartabiliyor. Ayrıca bu işlemle elde ettiğiniz dokümanları saklayabiliyor ve doktorunuzla PDF formatında paylaşabiliyorsunuz. 

Apple Watch EKG özelliğini kullanmak için

  1. iPhone’unuzda Sağlık uygulamasını açın, sonra EKG’yi ayarlamak için ekrandaki adımları izleyin. (Ayarlama istemi görmüyorsanız, sağ altta Göz At’a dokunun, Kalp’e dokunun, sonra Elektrokardiyogram (EKG) seçeneğine dokunun.)
  2. Apple Watch’unuzda EKG uygulamasını açın.
  3. Kollarınızı bir masaya veya kucağınıza koyun.
  4. Diğer elinizle, parmağınızı Digital Crown’un üzerinde basılı tutun, sonra Apple Watch’un EKG’yi kaydetmesini bekleyin. (Oturum sırasında Digital Crown’a basmanız gerekmez.)

Düzensiz kalp ritmi bildirimleri de Türkiye'de kullanılabilir olacak

EKG özelliğinin yanı sıra 24 Mart'ta yayınlanacak yeni güncellemelerle birlikte, düzensiz kalp ritmi bildirimleri de artık Türkiye'de kullanılabilir olacak. 

Apple Watch Series 1 veya daha yeni Apple Watch modellerinde bulunan optik kalp sensöründen yararlanan düzensiz ritim bildirimi özelliği; zaman zaman arka planda kalp ritminizi kontrol ederek, atriyal fibrilasyon olabilecek düzensiz kalp ritmi belirtilerinizi saptıyor ve minimum 65 dakika boyunca yapılan beş ritim kontrolünde düzensiz bir ritim algıladığında bildirim göndererek sizi uyarıyor.

Düzensiz kalp ritmi bildirimlerini açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 

  1. iPhone’unuzda Apple Watch uygulamasını açın.
  2. Saatim’e dokunun, sonra Kalp’e dokunun.
  3. Sağlık’ta Düzensiz Ritim Bildirimlerini Ayarla’ya dokunun, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21307 kez okundu.
37 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, ekg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim