Anlık Bildirim

Apple Watch EKG özelliği Avrupa’ya geliyor

Apple Watch Series 4 ile birlikte sunulan EKG özelliği bu hafta Avrupa kıtasında aktif hale geliyor. WatchOS 5.2 güncellemesi sonrasında 19 ülkede daha bu özellik kullanılabilecek.

Apple Watch Series 4 akıllı saatinde sunulan EKG özelliği ilk günden bu yana kullanıcıların ritmik bozukluklarını doğru bir şekilde tanılaması ile dikkat çekiyor. Yaygın kullanımı sağlık prosedürlerine bağlı olduğu için her ülkede bu özellik aktif değil.

19 ülkede

İlk olarak ABD’de kullanıma sunulan EKG özelliği elektrik tabanlı olarak çalışıyor ve Digital Crown ile diğer noktaya parmaklarınızı koyduğunuzda sinyaller göndererek kalbinizi analiz ediyor. Bu haliyle aritmi durumlarını net bir şekilde tespit edebiliyor.

Apple sağlık komisyonlarından onay aldıkça EKG özelliğini erişime açıyor. WatchOS 5.2 güncellemesi ile birlikte Hong Kong, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç, İngiltere ve İsviçre ülkelerinde

Diğer taraftan sadece Apple Watch Series 4 modelinde olan aritmi bildirimleri güncelleme ile önceki modellere de sunuluyor. Normalde EKG uygulaması ile kullanılan bildirim önceki modellerin nabız ölçer sensörü ile çalışacak şekilde entegre edildi.

Apple’ın bildirimin sağlıklı çalışabilmesi için Stanford Üniversitesi ile 400 bin gönüllü üzerinde testler yaptığı ifade ediliyor. Apple Watch modelleri sağlıklı tespit için 65 dakika boyunca en az 5 kere aritmi semptomu algılarsa uyarı verecek şekilde optimize edilmiş. WatchOS 5.2 güncellemesi başlamış durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8020 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, watchos 5.2 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim