Anlık Bildirim

Apple: Turkish Crime Family'nin iddiaları asılsız

Apple, Turkish Crime Family isimli hacker grubu tarafından hacklendiği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, herhangi bir sızıntının yaşanmadığını duyurdu.

Apple: Turkish Crime Family'nin iddiaları asılsız Tam Boyutta Gör
 

Turkish Crime Family isimli bir hacker grubu tarafından hacklendiği iddialarıyla gündeme gelen Apple, sonunda bu söylentilere cevap verdi. Apple; Fortune’a verilen demeçte Turkish Crime Family isimli grup tarafından dile getirildiği gibi bir hack olayının yaşanmadığını, grubun Apple’ı tehdit etmek amacıyla kullandığı e-postaların ve şifrelerin başka kaynaklardan elde edildiğini, herhangi bir Apple servisinde sızıntının yaşanmadığını açıkladı.

Turkish Crime Family, milyonlarca iOS kullanıcısının bilgilerini ele geçirdiğini iddia etmiş ve Apple’ı bilgileri silmekle tehdit ederek 75.000 dolarlık kripto para ve 100.000 dolar değerinde iTunes hediye kartı talep etmişti. Grubun talep ettiği miktarın diğer fidye olaylarına göre şüphe uyandırıcı şekilde az olması, gündeme taşındığı zaman birçok kişinin olayın doğruluğuna inanmamasına neden olmuştu. Apple’dan böyle bir açıklama gelmiş olması da bu şüphelerin doğruluğunu kanıtlar nitelikte.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5012 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple hack, turkish crime family ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim