Anlık Bildirim

Apple SVP Federighi: Touch ID aslında birden çok kullanıcı için tasarlanmadı

Apple yöneticilerinden olan Craig Federighi, vermiş olduğu bir demeçte Touch ID'nin çoklu kullanıcı erişimi için tasarlanmadığını ve Face ID'nin de bu doğrultuda üretildiğini söyledi.
Apple'ın 2013 yılında iPhone 5S'i tanıtmasıyla birlikte hayatımıza giren parmak izi teknolojisi, zaman geçtikçe diğer üreticilerin telefonlarında da yer aldı ancak Apple; iPhone'un onuncu yıl dönümüne özel olarak tasarlanan iPhone X'da radikal bir değişikliğe giderek Touch ID yerine Face ID güvenlik seçeneğini kullanıcılarla buluşturdu. Bildiğiniz üzere Touch ID ile birlikte 5 parmağımızı sisteme tanıtarak iPhone'un kilidini açabiliyorduk. Apple'ın iPhone X'da Face ID teknolojisine geçiş yapmasıyla birlikte akıllara, çoklu kullanıcı desteğinin Face ID için de sunulup sunulmayacağı soruları geldi. Apple Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, bu konuya açıklık getiriyor:
"Şu anda Face ID için tek bir kullanıcının kimlik doğrulamasına odaklandık: Touch ID'in çoklu parmak desteği ise tek bir iPhone sahibinin, her iki elinin baş parmakları ile kimlik doğrulamasını etkinleştirmesine izin vermeye yönelikti. Face ID'yi en iyi noktaya getirmek için elimizden geleni yapıyoruz ve Face ID planları geliştikçe geri bildirimlerinizi dikkate alacağız."
Federighi'nin açıklamalarına göre Apple; Touch ID'ye 5 adet çoklu parmak izi desteğini, birden çok kullanıcının iPhone'un kilidini açması için tasarlamamış, kullanıcılara kolaylık olması açısından böyle bir seçenek sunmuş. Federighi'nin açıklamalarına dayanarak, şimdilik Face ID için çoklu kullanıcı desteğinin Apple'ın gündeminde olmadığını da söyleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim