Anlık Bildirim

Apple, "Project Titan" için çalışan alımını durdurdu

Geride bıraktığımız yıl içerisinde kendi otomobil modeli üzerinden çalıştığı yönünde bilgiler ortaya çıkan Apple, gelen dedikodulara göre "Project Titan" için çalışan alımını durdurdu.
 
Apple, 'Project Titan' için çalışan alımını durdurdu
Uzun süredir tamamen elektrikli kendi otomobil modeli üzerinde çalıştığı yönünde bilgiler gelen Apple, "AppleInsider" internet sitesinin son haberine göre bu alandaki çalışan alımını şimdilik durdurdu.
Şimdilik "Project Titan" olarak adlandırılan tamamen elektrikli otomobil modeli için Tesla, Ford ve GM gibi önemli otomobil firmalarından birçok tecrübeli mühendisi bünyesine katan Apple, son verilere göre kendi otomobil için hem içerde hem de dışarıda 1000 kadar kişiyle çalışıyor ve görünüşe göre bu durum kontrolden çıkmaya başlıyor. Project Titan için çalışan alımına son verdiği yönünde bilgiler gelen şirketin, bu adımı tasarım şefi Jony Ive'nin otomobili geliştiren ekibin ilerleyişi hakkındaki "hoşnutsuzluğunu" dile getirmesi sonrası attığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Geçtiğimiz günlerde "kişisel" nedenler göstererek Project Titan'ın başında bulunan 16 yıllık Apple çalışanı Steve Zadesky'nin şirketten ayrılma kararı alması ve ardından gelen işi alımını durdurma haberleri, akıllara Apple'ın bu alanda zorlanmaya başladığını getiriyor. Bu olumsuz gidişat devam ederse de Apple'ın 2020 yılına kadar çalışmalarını tamamlayarak pazara girme hedefini tutturamayacağı yönünde tahminler yapılıyor.
Bu noktada Elon Musk'ın 9 Ekim tarihli açıklaması konuyu özetliyor: "Otomobil üretmek akıllı telefon ya da saatlere oranla oldukça karmaşık bir süreçtir. Foxconn'a (Apple'ın bir numaralı tedarikçisi) gidip bana bir otomobil yap diyemezisiniz."
Apple'ın yaşadığı üretim sıkıntılarını çözmek adında dünyaca ünlü otomobil üreticisi BMW ile ortaklık yapma gibi bir planı da bulunuyor. 
Not: Görsel temsilidir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim