Anlık Bildirim

Apple News uygulaması 90 milyon kullanıcıya ulaştı

Apple’ın haber uygulaması 90 milyon okuyucu sayısına ulaştı. Büyümeye devam eden uygulamanın Apple için gelecekte önemli bir avantaj sunacağı tahmin ediliyor. Reklam verenler ise pek memnun değil.

Apple’ın özel bir editör ekibi kurarak manuel bir şekilde yönettiği haber uygulaması ilgi görüyor. Sıkı bir yayın politikası olan Apple News reklam veren tarafında pek de beklentileri karşılayabilmiş değil.

Büyümesi şaşırtıyor

iOS ve MacOS platformunda kullanımda olan Apple News yayınları özel bir editör ekibi ile manuel olarak takip etmesiyle tanınıyor. Ekip sadece sahte haberleri değil güvenilir kaynaklardan gelen yayınları da doğruluk durumuna göre eleyebiliyor. Ayrıca yerel kaynaklara daha fazla önem veriliyor.

New York Times tarafından verilen rakamlara göre düzenli olarak Apple News kullanan sayısı 90 milyona ulaştı. Sadece NYT makalelerinin bir milyonun üzerinde okuma sayısı elde ettiği ifade ediliyor.

Reklam tarafı da sadece Apple tarafından kontrol edilen uygulamaya yakın zamanda gazete aboneliği ekleneceği de ifade ediliyor. Bununla birlikte reklam verenler gelirlerden şikayetçi. Hem yayıncıların reklam harcamalarının hem de okuyucu verilerinin Apple kontrolü altında olması muhtemel bir gelir artışının önüne geçiyor.

Giderek büyüyen Apple News firmanın uzun dönem planlarında önemli bir yer kaplıyor. Büyük okuyucu kitlesi daha fazla önemli yayının platforma katılması konusunda avantaj sağlayacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim