Anlık Bildirim

Apple Mac Pro artık ABD’de değil, Çin’de üretilecek

Apple'ın son ürünü Mac Pro bilgisayarlar, firmadan yapılan açıklamaya göre Çin'de birleştirilecek. Apple 2013 yılından bu yana Mac Pro serisini ABD'de montajlıyordu.
Apple’ın yeni bilgisayarı Mac Pro, Çin’de üretilecek. 2013 yılından bu yana Mac Pro bilgisayarları Texas, ABD’de birleştiren Apple, Wall Street Journal haberine göre üretimi Çin’e taşıyor.
Apple ürünlerinin büyük çoğunluğunun Çin’de üretilmesi sebebiyle aslında pek de şaşırtıcı olmayan bu durum, sadece zamanlama yüzünden biraz ilgi çekiyor. Başkan Donald Trump’ın Çin’den gelen ürünlere ekstra yüzde 25 vergi koymasının ardından Apple’ın pahalı bir ürünün üretimini Çin’e taşıması dikkat çekici.
G20 zirvesinde Trump’ın konuşmasına göre Çin ile düzelmesi beklenen ABD ilişkileri, yeni vergilerin eklenmemesi şeklinde ilk olarak karşımıza çıkacak. Başkanın sözlerine göre ayrıca Huawei üzerindeki yaptırımlar da zamanla kaldırılacak. Apple’ın Mac Pro üretimini Çin’e taşıması haberi ise G20 zirvesinden önce yayınlandığı için, durum biraz kafa karıştırıcı diyebiliriz.
Önceki jenerasyon Mac Pro bilgisayarını tanıttığında cihazın Amerika’da birleştirilmesiyle gurur duyan ve bununla reklam yapan Apple, bunun için uzun zamandır çalıştığını da belirtmişti. Bu tanıtımın ardından ortaya çıkan problemler ise Mac Pro montajı için gereken eğitim ve özel ekipmanların yükü oldu. ABD’deki talebe yetişilemeyince montaj mecburen Çin’e aktarıldı. Zaman içerisinde Mac Pro’nun güncellenmemesiyle Texas’taki tesis de başka üretimler için kullanılmaya başlandı.
2016 yılından bir Bloomberg raporuna göre Apple, Mac Pro üretimini Çin’e taşımayı uzun zamandır düşünüyordu. ABD’deki üretim sıkıntıları yüzünden firmanın mühendisleri, Çin’deki yapıyı tercih ediyor.
Apple tarafından WSJ’ye yapılan açıklamaya göre Mac Pro hâlâ Amerikan malı parçalar kullanacak ve bu parçalar için Apple 30 farklı eyalette firmalarla anlaşmalı. Firmaya göre montaj, üretimin sadece bir parçası.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim