Anlık Bildirim

Apple, GPS teknolojileri geliştiren Coherent Navigation firmasını satın aldı

2012 yılında iOS işletim sisteminden Google haritalar hizmetini çıkararak yola kendi harita hizmeti ile devam eden Apple, büyük problemlerin ardından işleri rayına oturtmaya başladı. Bu süreçte önemli yatırım ve satın alımlar yapan Apple, halen yatırımlara devam ediyor. 

Gelen bilgilere göre Apple, San Fransisco tabanlı ve GPS teknolojileri geliştiren Coherent Navigation adındaki bir firmayı satın aldı. 2008 yılında iki mühendis tarafından kurulan firma, hem orta katman hem de üst katman uydularından veriler toplayarak daha isabetli konum tespiti yapabilen High Integrity GPS adında bir sistem geliştirmişti. 

Firmanın kurucuları LinkedIn profillerini Apple'da çalıştıkları şeklinde değiştirdi ve resmi sitelerini de kapattılar. Ancak konuyla ilgili şimdilik her iki firmadan da resmi bir açıklama gelmedi. 

Apple'ın bu satın alma sonrasında hassas konumlama teknolojilerini kendi harita hizmetine entegre edeceğinden şüphe yok. Firma daha önce Topsy Labs Inc. ve Spotsetter gibi firmaları satın almış hatta HERE haritalar için satın alma teklifi verdiği de gündeme gelmişti.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim