Anlık Bildirim

Apple, Fransa'ya 571 milyon dolar vergi ödeyecek

Fransız L'Express'in haberine göre teknoloji devi Apple, Fransa'ya 571 milyon dolar vergi ödemeyi kabul etti. Şirketin satışlarının artmasına rağmen çok az vergi ödediği iddia ediliyordu.
Fransa'nın güvenilir haber kaynaklarından L'Express'e göre Apple, Fransa'ya 571 milyon dolar (500 milyon Euro) vergi ödemeyi kabul etti. Fransa hükümeti de tıpkı Almanya ve İtalya'da doluğu gibi Amazon, Google ve Apple gibi teknoloji şirketlerinin ödedikleri vergi rakamının düşük olduğunu düşünüyor.

Apple: Şirketimiz denetleniyor

L'Express ve Reuters'in belirttiği 571 milyon dolar vergi rakamını ise ne Apple ne de Fransız hükümeti resmi olarak onaylamamış olsa da, Apple Fransa konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Çok uluslu bir şirket olarak Apple, dünyadaki mali otoriteler tarafından denetlenmektedir. Fransız vergi idaresi kısa bir süre önce şirketin Fransız hesapları üzerinde çok yıllı bir denetim gerçekleştirdi ve bu bilgiler kamu hesaplarımızda yayınlanacak."
Avrupa'da faaliyet gösteren şirketlerin %20'den fazla vergi ödedikleri belirtilirken, teknoloji devlerinin ise bunun yarısından az ödedikleri tahmin ediliyor. Bu nedenle Avrupa'daki devletlerin de ortak bir paydada buluşarak kendi çıkarlarını gözettiklerine dikkat çekiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim