Anlık Bildirim

Apple, FaceTime güvenlik açığını gelecek hafta düzeltecek

Teknoloji devi Apple, Grup FaceTime özelliğindeki güvenlik açığı nedeniyle üzgün olduklarını ve bu hatanın önümüzdeki hafta yayınlanacak güncellemeyle düzeltileceğini açıkladı.
Geçtiğimiz hafta boyunca Apple'ın video konferans özelliği olan FaceTime'da keşfedilen bir güvenlik açığı haberlerimize konu olmuştu. FaceTime'ın grup görüşmesinde karşıdaki kişi çağrıya cevap vermese bile söylediklerinin dinlenebilmesini sağlayan bu güvenlik açığı ile ilgili Apple cephesinden bir özür açıklaması geldi.

Herkesten içtenlikle özür dileriz

Açıklamada Apple'ın bu güvenlik açığını öğrenir öğrenmez Grup FaceTime özelliğini pasif duruma getirdiği belirtilirken, bunu kendilerine ilk olarak bildiren Thompson ailesine teşekkür mesajı yer alıyor. İşte Apple'ın konuyla ilgili açıklaması:
"Apple sunucularındaki Grup FaceTime güvenlik hatasını düzelttik ve gelecek hafta kullanıcılar için bu özelliği yeni bir güncelleme ile tekrar etkin hale getireceğiz. Thompson ailesine hatayı bildirdikleri için teşekkür ediyoruz. Etkilenen müşterilerimizden ve bu güvenlik sorunundan endişe duyan herkesten içtenlikle özür dileriz. Bu süreci tamamlarken herkesin sabrını takdir ediyoruz.
Müşterilerimizin, mühendislik ekibimizin bu güvenlik açığının farkına varır varmaz Grup FaceTime özelliğini hızla devre dışı bıraktıklarından ve hemen hata düzeltmeleri üzerinde çalışmaya başladıklarından emin olmalarını istiyoruz. Ürünlerimizin güvenliğini son derece ciddiye alıyoruz ve Apple müşterilerinin bize duydukları güveni kazanmaya devam etmeyi umuyoruz."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim