Anlık Bildirim

Apple, FaceTime'daki dinlenme açığı nedeniyle mahkemeye verildi

Apple, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan FaceTime güvenlik açığı nedeniyle mahkemelik oldu. Müvekkiliyle yaptığı özel görüşmenin kaydedildiğini iddia eden avukat şirkete dava açtı.
Teknoloji devi Apple, video konferans platformu FaceTime'da bulunan bir hata yüzünden mahkemeye verildi. Kullanıcıların çağrıya cevap vermese bile konuşmalarının dinlenebilmesini sağlayan bu açık şirketin başına iş açabilir.

Yeminli ifadeler dinlendi

Teksas'ın Houston şehrinde yaşayan bir avukat, müvekkili ile yaptığı özel görüşmelerin FaceTime üzerinden dinlendiğini iddia ederek şirkete dava açtı. Mahkeme belgelerinde, müvekkilin yeminli ifade verdiği sırada, tüm konuşmalarının FaceTime ile casusluk yapılarak dinlendiği yer alıyor.
Geçtiğimiz gün yayınladığımız haberde, sizlere Apple'ın bu açığını 14 yaşında bir kullanıcının farkettiğini ve şirkete bildirdiğini de duyurmuştuk. Ancak şirketin bu durumu dikkate almaması pahalıya patlayacak gibi görünüyor. Apple, FaceTime sorununu grup aramalarını devre dışı bırakarak geçici olarak çözdü. Yakın bir süre içinde de durumu düzeltmesi bekleniyor. Dava ile ilgili olarak ise Apple cephesinden bir açıklama gelmiş değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim