Anlık Bildirim

Apple, “Ekran Süresi” alternatifi uygulama geliştirenleri kısıtlıyor

Hangi uygulamada ne kadar zaman geçirdiğinizi gösteren Ekran Süresi özelliği iOS 12'nin sevilen detaylarından. Bu özelliğe benzer işlevli App Store uygulamaları Apple baskısıyla karşı karşıya.
Apple, Ekran Süresi uygulamalarını yasaklıyor Tam Boyutta Gör
Apple’ın Ekran Süresi özelliği iOS 12 ile gelen ve kullanıcıların en çok beğendiği özelliklerden biri. Google tarafında da Dijital Denge ismiyle kendine yer bulan bu özellik ile hangi uygulamada ne kadar zaman geçirdiğinizi, telefonunuza kaç bildirim geldiğini ve gün içinde ekranı kaç kere uyandırdığınızı öğrenebiliyorsunuz. Yeni ortaya çıkan bir rapora göre bu özelliğe benzer işlevi olan App Store’daki uygulamalar Apple tarafından baskı altında.

17 uygulamanın 11’i etkilendi

Araştırmacıların belirttiğine göre App Store’daki popüler Ekran Süresi benzeri uygulamalarının 17’sinden 11’i Apple’ın bu baskısından dolayı ya temel özelliklerini kaybediyor ya da App Store’dan tamamen kaldırılıyor. Hal böyleyken bazı geliştiriciler de haklarını aramak için farklı mercilere başvuru yaptı. Geçtiğimiz ay gündeme gelen Apple’ın kendi mağaza kurallarını ihlal etmesi haberleri düşünüldüğünde durumun ciddiyeti biraz daha artıyor.

Geliştiricilerin değinmek istediği nokta App Store üzerinde katı kurallar işleten Apple’ın ne yazık ki kendi uygulamalarına sıra gelince bunu göz ardı etmesi. Bu da net olarak çifte standart yaşanmasına sebep oluyor. Son örneklerinden biri de Ekran Süresi benzeri uygulamaların yaşadıkları.

Bu uygulamaların geliştiricileriyle yapılan röportajlarda, Apple'ın istediği değişiklikleri açık bir şekilde belirtilmediği ve destek konusunda sorumsuz davrandığı dile getiriliyor. Her ne kadar Apple, üçüncü taraf uygulamaların özel kullanıcı verilerine ulaşmasını engellemek istese de kendi uygulamaları bunu sağlamazken, geliştiricilerin serzenişte bulunması oldukça doğal.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim