Anlık Bildirim

Apple CarPlay artık Google Haritalar'ı destekliyor

Kısa süre önce yayınlanan iOS 12 güncellemesi ile birlikte CarPlay arayüzünde üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını kullanmak mümkün hale geldi. Kullanıcılar artık Apple Haritalar'a mahkum değil.
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 12 güncellemesinin en önemli özelliklerinden biri de CarPlay arayüzünde üçüncü taraf navigasyon uygulamalarının çalıştırılabilmesine olanak sağlaması. Yani bu da araçlarında Apple Haritalar'ı kullanmak istemeyenlerin artık alternatif olarak Google Haritalar'ı kullanabilecekleri anlamına geliyor.
Google, harita uygulamasının artık Apple CarPlay ile uyumlu olduğunu duyurarak kullanıcıların faydalanabileceği özellikleri anlatan bir blog yazısı yayınladı. Google Haritalar, CarPlay arayüzünde akıllı telefonlardaki ile aynı deneyimi sunacak. Ancak bilgi-eğlence sistemlerine uyacak şekilde yeniden tasarlandığını belirtmek gerekir.

Çevrimdışı gezinme özelliği de kullanılabiliyor

Kullanıcılar internete bağlanamadıkları bir yere giderken haritaları önceden indirerek uygulamanın çevrimdışı gezinme özelliğinden yaralanabilecekler. Ayrıca gerçek zamanlı trafik bilgilerine erişmeleri de mümkün olacak.
CarPlay arayüzünde Google'ın harita uygulamasını kullanmak istiyorsanız telefonunuzda iOS 12 güncellemesinin yanı sıra Google Haritalar'ın en son sürümünün yüklü olması gerekiyor. Elbette bu olanak sadece Google Haritalar ile sınırlı kalmayacak. Yakında Waze ve Sygic gibi diğer üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını da kullanabileceksiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4267 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim