Anlık Bildirim

Apple CEO'su Tim Cook: Mac Pro'yu ABD'de üretmeye devam edeceğiz

Çin'den ithal edilen bileşenlere uygulanan ithalat vergileri nedeniyle Apple'ın Mac Pro üretimini Çin'e taşıyabileceği söyleniyordu. İddialara şirketin bir numaralı ismi cevap verdi.
Apple, yeni Mac Pro'yu WWDC 2019 etkinliğinde duyurdu. Cihazın Quanta isimli şirket tarafından Çin'de üretileceğine dair söylentiler çıkmıştı ancak Apple CEO'su Tim Cook üretime ABD'de devam etmek istediklerini açıkladı.
Deneyimli yönetici konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Mac Pro'yu Amerika Birleşik Devletleri'nde üretiyoruz ve bunu yapmaya devam etmek istiyoruz. Şu anda bunun gerçekleştirebilme kapasitesi için çalışıyoruz ve yatırım yapıyoruz" dedi.

Vergi muafiyeti talebi reddedildi

Tim Cook, Apple'ın ABD'deki üretim tesislerine yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi. Cupertinolu şirket Çin'den ithal ettiği Mac Pro parçaları için tarife uygulaması ile karşı karşıya kalabilir. Apple kısa süre önce Çin'den gelen Mac Pro parçaları için ithalat vergisi muafiyeti talebinde bulunmuştu.
Ancak bu talep Donald Trump tarafından reddedildi. ABD Başkanı konuyla ilgili olarak "Apple’a Çin’de üretilen Mac Pro parçaları için tarife indirimi yapılmayacak. Onları ABD'de üret, tarife yok!" ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim