Anlık Bildirim

Apple CEO'su Tim Cook: Kod yazmanın daha küçük yaşlarda öğretilmesi gerekiyor

Apple'ın CEO'su Tim Cook katıldığı bir etkinlikte, kod yazmaya başlamak için üniversitenin beklenmemesi ve çocuklara daha küçük yaşlarda kodlamanın öğretilmesi gerektiğini söyledi.
Teknoloji devi Apple'ın başındaki isim olan Tim Cook, katıldığı bir etkinlikte kod yazmanın önemine vurgu yaptı ve kod yazmayı öğrenmek için üniversitenin beklenmemesi gerektiğini söyledi. Cook'a göre çocuklar çok daha küçük yaşlarda kodlama yapabilmeli.

Üniversite eğitimi beklenmemeli

Tim Cook, WWDC etkinliğinde burs kazanan 16 yaşındaki Liam Rosenfeld ile bir araya geldiği etkinlikte, kodlamayı daha küçük yaşlarda öğrenmenin ve aşamalı olarak geliştirilmesinin, dört yıllık bir üniversite eğitiminden daha etkili olabileceğini Rosenfeld'ı örnek göstererek ifade etti. Cook'a göre çocuklar en geç liseye kadar App Store için uygulama yazabilecek seviyeye gelmeli.
Cook cümlelerine ise şu şekilde devam etti: "Kodlama konusunda yetkin olmak için dört yıllık bir üniversite eğitimi gerektiğini sanmıyorum. Bence bu eski, geleneksel bir manzara. Eğer daha erken kod yazmayı öğretebilirsek, Liam gibi çocukları mezun ettiğinizde, App Store'da yayınlanabilecek uygulamalar yazabilirler." Bu açıklamalardan Cook'un üniversite eğitiminin gereksiz olduğunu düşündüğü anlamını çıkaramayız. Cook, erken yaşlarda kodlamaya başlamanın öğrenme sürecini daha iyi hale getireceğine dikkat çekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5468 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tim cook, Apple ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim