Anlık Bildirim

Apple App Store cihaz başına Google Play Store'dan 10 kat fazla para kazanıyor

Yeni bir analiz, Apple'ın uygulama mağazasının cihaz başına Google Play Store'dan 10 kat fazla gelir elde ettiği ortaya çıkardı. Aradaki fark ise Android'in parçalanma sorunundan kaynaklanıyor.
Morgan Stanley tarafından hazırlanan bir rapora göre, Apple App Store indirme başına Google Play Store'dan dört kat daha fazla gelir elde ediyor. Cihaz başına ise Apple'ın uygulama mağazası Google'ınkinden on kat daha fazla para kazanıyor.
2018'in ilk çeyreğinde App Store, indirme başına 0.44 dolarlık gelir elde ederken, Play Store yalnızca 0.10 dolar kazandı. Aynı dönemde Apple'ın cihaz başına 5.08 dolar kazanç sağladığı, Play Store'un ise sadece 0.47 dolar gelir elde ettiği görülüyor.

Android'in en büyük sorunu parçalanma

Apple’ın son dört yılda App Store aracılığıyla kasasına giren parada %119’luk bir artış söz konusu. Buna karşılık Play Store'un geliri aynı dönemde sadece %14 artmış durumda.
Apple’ın yazılım ekosistemi Android'e kıyasla daha tutarlı ve tüm cihazları iOS’un en son sürümüne sahip. Bu da iPhone ve iPad'leri en yeni uygulamalarla uyumlu hale getiriyor.
Buna karşılık çoğu Android cihazda genellikle güncel olmayan işletim sistemi var. Doğal olarak bu durum da yeni veya güncellenmiş uygulamaları sorunsuz çalıştırmalarını zorlaştırıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14287 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google play store ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim