Anlık Bildirim

Apple, ASUS'u sollayarak dünyanın dördüncü en büyük dizüstü bilgisayar markası oldu

TrendForce firmasının raporuna göre Apple, ASUS'u geçerek dünyanın dördüncü en büyük dizüstü bilgisayar markası olmayı başardı. Şirketin önümüzdeki yıllarda Dell'i yakalaması bekleniyor.
Apple marka bilgisayarlar şirketin kendi işletim sistemiyle birlikte geldiği için tüm kullanıcılara, özellikle de Windows ekosistemine alışkın olanlara hitap etmediği bir gerçek. Bu nedenle Apple'ın PC sektöründeki pazar payı genellikle diğer şirketlerden daha düşüktür.
TrendForce'un son raporuna bakılırsa bu durum en azından dizüstü bilgisayar sahnesinde değişecek gibi görünüyor. Zira araştırma şirketinin verilerine bakılırsa Apple dizüstü pazarında ASUS'u geçerek dünyanın dördüncü en büyük dizüstü bilgisayar markası haline gelmiş durumda. Genel sıralama aynı kalırken sadece bu iki markanın yer değiştirdiğini görüyoruz.

Apple bu gidişatla Dell'i yakalayabilir

Geride bıraktığımız 2016 yılında ASUS %10.3'lük pazar payıyla dördüncü sırada yer alırken, Apple'ın pazar payı %8.3'tü. 2017 ile birlikte bu durum değişirken pazar payı %9.5'e düşen ASUS koltuğunu %9.6 paya ulaşan Apple'a devretmek zorunda kaldı. TrendForce, Apple'ın pazar payının artmaya devam edeceğini ve 2018'de %10.4'e ulaşabileceğini söylüyor. Şirketin tahminlerine göre ASUS ise aynı dönemde %9.8 oranla hafif bir ilerleme kaydedecek.
Tüm bunlarla birlikte Apple'ın -her ne kadar %15 seviyelerinde dolaşan Dell'e yetişme ihtimali olsa da- pazarın %20'sinden fazlasına hakim olan HP ve Lenovo'nun hala çok uzağında olduğu bir gerçek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7401 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, asus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim