Anlık Bildirim

Apple, ABD'de 3 büyük üretim tesisi kuracak

Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump, Tim Cook'la görüştüğünü ve Apple'ın ABD'ye 3 büyük üretim tesisi kuracağını söyledi. Ancak bu fabrikalarda iPhone üretilme ihtimali düşük.
ABD başkanı Donald Trump, Apple'ın Amerika Birleşik Devletleri'nde en az 3 büyük üretim tesisi kuracağını söyledi. Wall Street Journal'e konuşan Trump, Apple'ın gelecekteki tesislerinin "büyük" olacağını ve muhtemelen ülkede binlerce kişiye iş istihdamı yaratacağını ifade etti.
Birçok kişi bu hamlenin bizi ABD yapımı iPhone'lara bir adım yaklaştıracağına inansa da, tedarikçilerinin çoğunluğunun Asya merkezli olması bunun düşük bir ihtimal olduğunu gösteriyor. Şirket iPhone'ları Asya ülkelerinde montajlamaya devam edecek. ABD merkezli tesisler muhtemelen aksesuarlar için veya şirketin şirketin kapalı kapılar ardında yürüttüğü otomobil projesi için kullanılacak.

Apple için boykot çağrısı yapan Trump iPhone kullanıyor

Apple'ın üretiminin bir bölümünü Amerika Birleşik Devletleri'ne taşıması, seçim kampanyalarından bu yana Donald Trump'ın öncelikleri arasında yer alıyor. Şu an başkan ABD dışında üretildiği için Apple ürünlerine karşı boykot çağrısı yapmış durumda. Ancak kendisinin güvenlik nedeniyle Android akıllı telefonun kullanmayı bırakarak, iPhone'a geçiş yaptığını belirtelim.
Apple henüz ABD fabrikaları hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak Donald Trump sır tutmaya pek müsait bir yapıda olmadığı için önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha fazla bilgiye sahip olmayı bekliyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim