Anlık Bildirim

Apple 5G destekli iPhone'u 2020'ye kadar piyasaya sürmeyecek

Teknoloji devi Apple, 5G teknolojisini cihazlarına entegre etme konusunda aceleci davranmayacak. Şirketin 5G destekli ilk iPhoen'ları 2020'den önce satışa sunmayacağı ortaya çıktı.
Bloomberg'in raporuna göre Apple'dan gelen haberler şirketin 5G konusunda aceleci davranmayacağına işaret ediyor. Zira dev şirket ilk 5G destekli iPhone modellerini 2020'den önce piyasaya sürmemeyi planlıyor. Bunun gerekçesi ise 5G standardının tam olarak oturmasını beklemek olarak açıklanıyor.

Apple ekren davranmak istemiyor

Apple açısından yaşanacak bu gecikme, rakipleri ve özellikle de Samsung için büyük bir avantaj sağlayabilir. Ancak Apple yeni teknolojiler konusunda her zaman beklemeyi tercih ediyor. 3G ve 4G'de olduğu gibi 5G teknolojisinde de sıkıntılar yaşanacağını ön gören şirket planlarını 2020'ye göre yaptı. Apple'a göre beşinci nesil ağ hizmeti 5G'nin oturması birkaç yıl sürecek.
Yeni teknolojilerin çıkması ile birlikte, bu teknolojileri cihazlarına erken entegre edip olası sorunlarla baş etmek istemeyen Apple'ın bu kararının, kullanıcılar açısından nasıl karşılanacağı henüz kestirilemiyor. Ancak tüm bunlara ek olarak şirketin Qualcomm ile yaşadığı mahkeme sürecinin de bu kararın bir parçası olabileceği belirtiliyor. Zira şirketin 5G donanımı konusunda tedarik sorunları yaşama ihtimalinin bulunduğu da sızan haberler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim