Anlık Bildirim

Apple, 3D Touch teknolojisini daha da ileri taşıyor

Bu yıl ki pek çok Apple ürününde karşımıza çıkan dokunmatik ekran hassasiyet teknolojisi, gelecek yıl daha fazla üründe kendisine yer bulacak. Apple 3D Touch teknolojisini geliştirmeye devam ediyor.

Apple, dokunmatik ekran teknolojileri konusunda son yıllarda önemli adımlar atıyor. Farklı baskı seviyesine göre farklı fonksiyonlar çalıştırabilen teknoloji ilk olarak Force Touch adıyla Apple Watch akıllı saatinde ve MacBook modelinin trackpad ünitesinde karşımıza çıkmıştı. Sonrasında ise 3D Touch olarak gelişti ve iPhone 6S serisine geldi.

Şu anda teknoloji ile ilgili en büyük soru; dokunmatik ekran teknolojisinin tabletlere gelip gelmeyeceği. Gelecek yılın ilk aylarında piyasaya çıkması beklenen iPad Air 3 için 3D Touch teknolojisinin kullanılmayacağı belirtiliyor. Bu bakımdan 3D Touch teknolojisinin tabletlere gelmesi gelecek yılın sonlarını bulacak. 

Küçük ekranlarda baskı hassasiyet teknolojisinin uygulanması ve üretimi verimli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor ancak ekran büyüdükçe üretim sıkıntıları başlıyor. Apple'ın gelecek yıl sonlarında üretim sıkıntılarını aşmayı planladığı ifade ediliyor. 

3D Touch teknolojisi hali hazırda ekrana yaptığınız baskıya göre maillerinizi pop-up ekranda karşınıza getiriyor, kısayollarda seçenek menüsünü ekrana getiriyor veya oyunlarda atış yaparken aynı anda yakınlaştırma yapmanızı sağlıyor. Apple'ın çoklu dokunmatik teknolojisinin geleceği olarak tanımladığı 3D Touch önümüzdeki yıllarda da yeni fonksiyonlar kazanarak gelişmeye devam edecek. 

Tahminler iPad Pro 2 ile birlikte 3D Touch teknolojisinin tabletlerde de boy göstermeye başlayacağı yönünde. Apple'ın bazı rötuşlarla, tabletler için kullanacağı 3D Touch teknolojisinde optimizasyonlar yapacağı ve kullanıcılara bu haliyle sunacağı ifade ediliyor. Yani telefon tarafındaki 3D Touch ile tablet tarafındaki 3D Touch teknolojilerinde bazı farklılıklar söz konusu olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim