Anlık Bildirim

AppStore'da Türkiye'den alışverişlere vergi zammı!

Apple, artık ülkemizde dijital merciler üzerinden kazanç sağladığı ortamlar için de KDV ödeyecek. Bu karar App Store'daki oyun ve uygulamalara %18 zam olarak yansıdı.
Yurt dışında faaliyet gösteren yabancı şirketlerin özellikle de dijital içerikler üzerinden para kazanan mecraların vergi ödemesi gerektiği bir süredir ülkemizde tartışılıyordu. Görünen o ki Maliye Bakanlığı bu konudaki çalışmalarını tamamlamış ve yürürlüğe sokmuş.
Yeni yönetmelik gereğince App Store üzerinden kazandığı gelirin %18'ini vergi vermekle mükellef olan Apple, ülkemizde App Store’da bulunan oyun ve uygulamalara %18 oranında zam yaptı. Apple'ın bu kararı yalnızca Türkiye'yi kapsamıyor. Ermenistan'da %20, Beyaz Rusya'da %20, Suudi Arabistan'da %5 ve Birleşik Arap Emirliklerin'de de %5 zamlı ücretler uygulanacak. İsviçre'de ise ilginç bir şekilde vergi oranları %8'den %7.7'ye çekildi. Çek Cumhuriyeti ve Hindistan'da da ücretli oyun ve uygulamalardan alınan ücretlerden indirime gidilecek.
AppStore'da Türkiye'den alışverişlere vergi zammı!
 
Apple'ın bu kararı neticesinde App Store'da bulunan oyun ve uygulamalara bunların yanı sıra uygulama içi satın alım ücretlerinde %18 oranında fiyat artışı gerçekleşecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21219 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim