Anlık Bildirim

Ankara saldırısı, dijital dünyayı nasıl etkiledi?

Dün akşam saatlerinde Ankara'daki Kızılay Güvenpark otobüs duraklarına yapılan bombalı terör saldırısı sonrasında, sosyal medyada büyük bir hareketlilik yaşandı.

Gerçek dünyada yaşanan olaylar artık dijital dünyayı fazlasıyla etkiliyor. İnsanların dijital cihazlara kolay erişimi sayesinde, çok hızlı bir haberleşme ağı kurulurken, yönetimler de belirli nedenlerden ötürü aşırılığı önleme çabasına girişiyor. Dün Ankara'da yaşanan terör saldırısı bunun en son örneği.
Ankara Valiliğinden verilen bilgilere göre, saat 18.45 civarında, Ankara'daki Kızılay Güvenpark otobüs duraklarında meydana gelen bombalı terör saldırısı sonucunda 37 vatandaşımız hayatını kaybetti, 120 civarında da yaralı vatandaşımız bulunuyor. 

Patlama bölgesine yakın kullanıcıların ilk bilgileri paylaşması sonrasında hızlanan Twitter'da, Ankara etiketi dünya gündemine yerleşti. Ardından çeşitli görseller Facebook ve Twitter üzerinde dolaşmaya başladı. Saat 21.00 sularında ise Gölbaşı Sulh Ceza mahkemesinin, patlama görselleri nedeniyle Facebook ve Twitter'a erişim engeli kararı aldığı duyuruldu. Bir süre kısıtlı bir şekilde devam eden erişim, ilerleyen saatlerde ise eski haline döndü.


Facebook ise, patlama sonrasında Güvendeyim hizmetini kullanıma sundu. Daha önce de gördüğümüz bu hizmet, patlama bölgesine yakın kullanıcıların, bir nevi ben hayattayım deme şeklini ifade ediyor. Kullanıcılar güvendeyim butonunu tıkladıktan sonra, listesindeki arkadaşlarına güvende olduklarına dair mesajlar gidiyor. Ankara gibi kalabalık bir şehirde, Güvendeyim hizmeti de oldukça büyük bir iletişim trafiği oluşturdu.

Geçmişi yıllarda, yaşanan bu tür olayların ilk haberlerini sadece ulusal basından öğrenebilirdik. Artık interneti ve akıllı telefonu olan herkes, sosyal medya muhabiri diye tabir edebileceğimiz şekilde haberleri tüm dünyaya duyurabiliyor. Diğer taraftan, sosyal ağlar da artık büyük felaketler için çeşitli haberleşme hizmetleri geliştirmiş durumda. Bu sayede, büyük bir haberleşme ağı ile karşı karşıyayız.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4509 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, twitter ve
2 etiket daha ankara Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim