Anlık Bildirim

Android yerleşik olarak katlanabilir ekranlara destek verecek

Android işletim sistemi yakın zamanda katlanabilir akıllı telefonlara ara yüz desteği sunacak. Samsung ile geliştirilen çekirdek tasarımın pek çok üretici tarafından benimsenmesi bekleniyor.

Samsung’un bugün tanıtımını yaptığı katlanabilir telefon prototipine Google da uzak kalmadı. Android işletim sistemi yakın zamanda yerleşik olarak katlanabilir ekran konseptini desteklemeye başlayacak.

Android Foldables nedir?

Hali hazırda Samsung One UI kullanıcı ara yüzü Google ve Android geliştirici ekosistemi ile birlikte geliştirildiği için bunun avantajı büyük olacak. Foldables adındaki yeni özellik Samsung ile yapılan bu çalışmayı temel alacak.

Tek ekran ara yüzünün kapak açıldığında geniş bir tablet ara yüzüne dönüşmesi, kapakta etkileşime girilen bir uygulamanın kapak açıldığında ana ekrana gelmesi, birden fazla uygulamanın aynı anda çalışması gibi bazı Samsung One UI özelliklerinin Foldables kategorisine gelmesi bekleniyor.

Foldables ara yüzünün oldukça kolay bir şekilde telefonlara entegre edileceği ifade ediliyor. Google üreticiler için bir rehber hazırladı. Ara yüzün tasarımı bu rehbere göre yapılacak. Bu konuda çalışmaları olan Huawei, LG, Xiaomi gibi üreticiler de ara yüzden faydalanacak. Bu bakımdan katlanabilir ekran konusunda Android işletim sisteminin bölünmüşlükten kurtulacağı ifade ediliyor. Şimdilik yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı açıklanmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim