Anlık Bildirim

Android telefonlar artık fiziksel güvenlik anahtarı olarak kullanılabilecek

Teknoloji devi Google'dan yapılan açıklamalara göre, artık Android telefonunuzu Google servislerine erişim için fiziksel güvenlik anahtarı olarak kullanmanız mümkün olacak.
Kimlik avı girişimlerini engellemek için hesaplarınızda iki aşamalı kimlik doğrulamanın etkin olması her zaman iyi bir fikirdir. Bu en sık kullanılan kimlik doğrulama yöntemleri arasında olsa da, bilgisayar korsanları bunu da aşmanın yollarını geliştirdiler. Google bu tür girişimlere karşı en güçlü koruma sağlayan fiziksel güvenlik anahtarı seçeneğini Android telefonlara getirdiğini açıkladı.

Daha güvenli bir deneyim sunuyor

Açıklamalara göre, Android 7.0 ve üzeri işletim sistemini çalıştıran akıllı telefonlar, Chrome tarayıcısıyla bir Google hesabına giriş yaparken, kullanıcı kimliğini doğrulamak için fiziksel bir güvenlik anahtarı olarak kullanılabilecek. İstendiği takdirde kullanıcıların, giriş yapma girişimlerini doğrulamak için telefonlarındaki ses düğmesine basmaları yeterli olacak.

İki adımlı doğrulama için tek seçenek bu değil, ancak fiziksel bir güvenlik anahtarı kullanmaktan daha hızlı ve daha uygun bir seçenek olduğu belirtiliyor. Telefonun güvenlik anahtarını etkinleştirmek isteyen kullanıcıların, Android 7.0 veya daha üst sürümleri çalıştıran bir akıllı telefonu ve Chrome OS, macOS veya Windows 10 çalıştıran Bluetooth özellikli bir bilgisayarı olması gerekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim