Anlık Bildirim

Android işletim sistemli aynasız kamera Yongnuo YN450 duyuruldu

Dijital makinelerde Android işletim sistemi artık aranılan bir özellik değil ancak Çinli Yongnuo bir şans vermeye kararlı. Yongnuo YN450 aynasız kamera Android ile çalışıyor.

Bir dönem fotoğraf makinelerinde Android işletim sistemi oldukça revaçtaydı. Samsung’un başını çektiği bu akımda pek çok üretici Android tabanlı fotoğraf makineleri piyasaya sürdü. Ne var ki telefon kameralarının gitgide gelişmesi bu sınıfa olan ilgiyi bitirdi. Bugün çok fazla örnek görülmüyor ancak Çinli Yongnuo şansını denemekte kararlı.

Yongnuo YN450 özellikleri

Yongnuo ismi genelde daha ucuz Canon taklidi lensler geliştirmesiyle biliniyor. Örneğin 400$ civarında bir Canon lensin taklidini Yongnuo’da 200$ civarında bir etiketle bulabiliyorsunuz. Yeni aynasız kamerası ise daha iddialı olacak.

Yongnuo YN450 aynasız kamera Android işletim sistemli olması ile dikkat çekiyor. 5 inçlik dokunmatik Full HD bir ekrana sahip kamera 8 çekirdekli bir Qualcomm işlemci ile destekleniyor. 3GB RAM ve 32GB depolama kapasitesi yanında 4000mAh batarya ile uzun kullanım süreleri sunuluyor. Orta seviye bir akıllı telefon donanımı barındırdığı görülen kamera bu sayede bilgisayara gerek duymadan pek çok işlemi kendi üzerinde gerçekleştirebiliyor.

Kamera tarafında ise Panasonic imzalı ve 16MP çözünürlüğünde bir Micro Four Thirds sensör kullanılmış. RAW desteği olan kamera ayrıca 4K 30fps video kaydı yapabiliyor. Canon EF lens uyumu ise en önemli noktası. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde.

Yongnuo YN450 aynasız kamera için henüz bir fiyatlandırma yapılmış değil. Firma ilk etapta bir yarışma ile makinesine isim belirlemeyi düşünüyor. Satışlar sonrasında başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim