Anlık Bildirim

Android Q, operatörlere SIM kilidi konusunda yardım edecek

Android Q sürümüne geleceği öğrenilen yeni özellik yardımıyla mobil operatörlerin akıllı telefonlara SIM kilidi eklemesi kolaylaşacak. Bu sayede cihazlar sadece belirli operatörler ile çalışabilecek.
Android Q, operatörlere SIM kilidi desteği Tam Boyutta Gör
Android işletim sisteminin yeni sürümü hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Q kod adına sahip yeni versiyonun, akıllı telefonun tamamına uygulanacak karanlık mod ve uygulama izinlerinde gelişmeler gibi yenilikler sunacağı öğrenilmişti. Bugün ortaya çıkan özellik ise kullanıcıları üzecek cinsten. Android Q ile birlikte operatörlerin cihazlara SIM kilidi uygulaması kolaylaşacak.

Kaynak kodlarında görüldü

Android’in Gerrit kaynak kodu yönetim aracında fark edilen yeni özellik yardımıyla operatörler akıllı telefonların sadece kendilerinde çalışabilmesini sağlayacak. SIM kilidi hali hazırda uygulanan bir yöntem ama işletim sistemine dahili olarak gelmesi operatörlerin işini kolaylaştıracaktır. Kara listeye alınacak operatörlerin satılacak akıllı telefon üzerinde çalışmaması sağlanabilir.

Bu yeni özelliğin çift sim kartlı telefonların engellenmesi için de kullanılabileceği düşünülüyor. Operatör, satışını yaptığı çift sim kartlı cihazın üzerinde kullanılabilecek SIM kartları kendisi belirleyecek. Örneğin kendi SIM kartı takılı değilse ikinci SIM girişini kilitleyebilir veya ikinci SIM'i sadece belirli operatörlere ayırabilir. Farklı senaryoların uygulanması da Android Q ile birlikte mümkün olacak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim