Anlık Bildirim

Android Auto büyük güncellemesi başladı

Android Auto araç içi eğlence sistemine daha düzenli bir arayüz kazandıran ve sürücüleri daha fazla yola odaklamayı amaçlayan büyük güncelleme bu hafta dağıtıma başladı.

Google’ın otomobil bilgi sistemlerine yaptığı ve Apple CarPlay karşısındaki en büyük hamlesi olan Android Auto, büyük güncellemenin dağıtımına başladı. Uygulama arayüzü 5 yıl aradan sonra ilk kez büyük bir değişikliğe uğradı.

Yeni Android Auto neler sunuyor?

Önceki sürümde ekranın alt kısmında macOS platformuna benzer şekilde bir kısayol dock modülü bulunmaktaydı. Yeni sürümde sol tarafta bir Home tuşu, sağ kısımda bildirim ve ses komut tuşu ile orta alt kısımda da o anki fonksiyona göre belirli kontroller yer alıyor. Ayrıca müzik dinleme gibi uygulamalarda orta kısım size navigasyonun durumunu gösteriyor.

Home tuşu ise kullanıcıya bir kısayol ekranı açıyor ve sık kullanılan uygulamalar otomatik olarak en yukarıya yerleşiyor. Zil ikonu bildirimleri ekrana getirirken mikrofon tuşu da Google Assistant hizmetini başlatıyor.

Ayrıca arayüz daha koyu bir temaya kavuşmuş. Geniş araç ekranlarında birden fazla uygulama penceresi çalıştırmak mümkün. Yine geniş ekranda orta değişken modül sola yanaşmış bir hale geliyor ve arayüz buna göre şekilleniyor.

Son gelişme ise Android Auto uyumlu olmayan araçlarda akıllı telefonun bağımsız olarak ekrana uygulamayı getirmesinin sona ermesi oldu. Eğer aracınız Android Auto uyumlu değilse Google Assistant size özel bir sürüş modu açacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12901 kez okundu.
16 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, Android Auto ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim