Anlık Bildirim

Android 7.1 ile neler geliyor?

Google Pixel ve Pixel XL akıllı telefonları ile resmen kullanıma sunulacak Android 7.1 güncellemesinde ne tür yenilikler olduğunu sizler için bir araya getirdik.

Bilindiği üzere Google’ın yeni işletim sistemi Android 7.0 Nougat ile ilk piyasaya çıkan telefon LG V20 modeli olmuştu. Daha önce bu ünvan Nexus telefonlarına ait oluyordu. Google bu yıl LG’ye öncelik tanırken yine de kendi modellerini unutmadı. Yeni Pixel akıllı telefonları Android 7.1 sürümü ile gelen ilk modeller oldu. Peki yeni sürümde neler yeni?

Pixel Telefonlara Özel

Android 7.1 güncellemesi sadece Pixel serisine yönelik bazı özellikler taşıyor. Örneğin yeni Pixel Launcher arayüzü diğer Nexus telefonlara veya üçüncü taraf cihazlara gelmeyecek. Google Assistant yapay zeka teknolojisi ise Pixel telefonlara daha fazla entegre olmuş durumda.

Yine Google Fotoğraflar uygulamasında sınırsız yedekleme, depolama alanı dolduğunda otomatik olarak yedeklenmiş içerikleri silme, telefon ve sohbet için Ayarlar kısmında destek sekmesi, dinamik ajanda ikonu, sensörler ve kablosuz bağlantıları daha iyi entegre eden sistem şeklinde yenilikleri saymak mümkün.

Kamera tarafında da profesyonel kullanıma yönelik özellikler var. Örneğin beyaz dengesi ve pozlama kontrolü, otomatik odaklama kilidi, resim işleme için Qualcomm destekli HDR+, video için yazılımsal görüntü dengeleme sistemi, vizörde ızgara modu, akıllı çoklu çekim bunlar arasında.

Standart Yenilikler

Android 7.1 güncellemesini alacak tüm cihazlara yönelik yenilikler ise mavi ışığı azaltan mod, bundan sonraki cihazlar için daha akıcı sistem güncellemeleri, Daydream VR modu, parmak izi okuyucuda sürükleme hareketleri ile farklı fonksiyonlar çalıştırabilme şeklinde sıralanıyor.

Geliştirici tarafına baktığımızda ise kısayol API’leri, dairesel uygulama ikonu desteği, bildirim panelini parmak izi okuyucu ile açıp kapatabilme, manuel depolama yöneticisi gibi yenilikleri saymak mümkün.

Pixel telefonlarına sahip olanlar ilk kez Android 7.1 yeniliklerini görme imkanına sahip olacaklar. Bununla birlikte diğer cihazlar için yıl sonuna doğru ön izleme sürecinin başlaması bekleniyor. Nihai sürüm ise 2017 yılına kalacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13507 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google pixel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim