Anlık Bildirim

Analiz : 2014'ün son çeyrek satışlarında Apple Samsung'u geride bıraktı

Teknoloji araştırma firması Gartner 2014 yılının son çeyreğine ve yıl geneline ilişkin raporunu yayınladı. Yılın son çeyreğinde mobil pazarın lideri Samsung'un tahtını Apple'a kaptırması dikkat çekiyor.

 
Analiz : 2014'ün son çeyrek satışlarında Apple Samsung'u geride bıraktı
Apple'ın 2015 başlarında açıkladığı mali raporunda iPhone satış rakamlarının 74.5 Milyon olduğunu sizlere aktarmıştık. Araştırma şirketi Gartner'a göre ise Samsung son çeyrekte bu rakamın altında kalmış gözüküyor. Yayınlanan son çeyrek raporunda Samsung'un satışları 73 Milyon olarak görülürken  Lenovo*'nun 24 milyon satışla  üçüncü sırada yer aldığı görülüyor. Son çeyreğin bir diğer kazananı Huawei 21 Milyon akıllı telefon satışıyla 4. sırada yer alırken Xiaomi bir önceki yıla göre büyük bir sıçrayış göstererek 5. sırada bulunuyor. Raporda Samsung dışında ilk 5 de yer alan tüm şirketlerin satışlarını arttırdığı görülüyor.

 
Analiz : 2014'ün son çeyrek satışlarında Apple Samsung'u geride bıraktı
Ancak yıllık satışlara göz attığımızda Samsung'un 2014 yılını lider tamamladığını görüyoruz. 2013 yılına göre satışlarını 7 Milyon civarında arttıran Samsung 307 Milyon satışla %24.7 pazar payına sahip olarak yılı lider bitiriyor. İkinci Apple olurken satışların 2013 yılına göre 40 milyon civarında attığı görülse de pazar payı %0.01 gibi bir oranda gerilemiş gözüküyor. Üçüncü Lenovo*'nun 2014 yılı içinde 81 Milyon satış yaptığı belirtilirken Huawei 68 Milyon ile yıl genelinde de 4. sırada yer alıyor. Ayrıca Xiaomi yıl genelinde ilk 5'e giremezken LG  toplam 57 Milyon satışla 5. sırayı alıyor.
 
Gartner raporuna göre 2014 son çeyreğinde toplam akıllı telefon satışı 367 Milyon seviyesine ulaşmış durumda. 2014 yılında ise toplam 1.24 Milyar akıllı telefon satıldığı belirtiliyor. Son çeyrekte Apple'ın liderliği alması iPhone 6 ve iPhone 6+ modellerinin başarısına bağlanırken amiral gemisini geçtiğimiz günlerde duyuran Samsung'un son çeyrek için yerinde saydığını söylemek yanlış olmaz. Bir diğer yandan tüm üreticilerin telefon satışlarını büyük ölçüde yükseltmesi Apple'ın pazar payının artmasını engellemiş gibi gözüküyor.
Ayrıca merak edenler için 2014 yılında en çok telefon satan üreticilerin devamında 6. Sırada 64 Milyon satışla TCL , 7 Sırada 56 Milyon satışla Xiaomi , 8. Sırada 53 Milyon satışla ZTE, 9. Sırada 37 Milyon satışla Sony ve 10. Sırada 37 Milyon satışla Micromaxx bulunuyor.
Lenovo* = Motorola satışları dahil
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1958 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Samsung ve
5 etiket daha sony satış telefon lenovo xiaomi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim