Anlık Bildirim

Anahtarsız çalışan otomobiller hala hırsızların gözdesi: İşte en riskli modeller

Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliğiyle hırsızların hedefi haline gelen popüler araçlar hala risk altında. Yapılan yeni araştırma, bu yöntemle en çok çalınan otomobil modellerini ortaya çıkardı.

Anahtarsız çalışan otomobiller hala hırsızların gözdesi: İşte en riskli modeller Tam Boyutta Gör
 

Hırsızların anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği bulunan pahalı araçları hedeflediği yıllardır biliniyor. Üreticiler bu durumun önüne geçmek için güvenlik özelliklerini çok daha karmaşık hale getirmeye çalışıyor. Fakat yeni araştırmalar bu tür araçların hala risk altında olduğunu ortaya koyuyor.

En büyük risk altındaki modeller 

Which? dergisi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi bulunan yüzlerce araç çalınma riskiyle karşı karşıya. Dergiye göre en büyük risk altındaki modeller Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai ve Ford Focus. Hırsızlar özellikle bu araçları hedefliyor ve belli teknolojiler kullanarak sistemi etkisiz hale getirebiliyor.

Araştırmaya göre yalnızca İngiltere’de 2009-2018 yılları arasında 106 bin araç bu yöntemle çalındı. Which? dergisi editörü Harry Rose konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Hırsızlar bu yöntemle yıllardır araba çalıyor, fakat üreticiler bu şekilde çalınabilecek araçlar üretmeye devam ediyor. Bu da hırsızların hedefindeki araç havuzunun gittikçe büyümesi anlamına geliyor

"Sistemi bozan cihazların açıktan satışı yasaklanmalı" 

İngiltere’nin Motor Üreticileri ve Tüccarları Birliği Başkanı Mike Hawes’e göreyse yeni araçlar hiç olmadığı kadar güvenli. Hawes konuyla ilgili “Suçlular araç çalmak için her zaman yeni yollar bulacak. Bu hiç bitmeyen bir savaş. Üreticiler çok daha karmaşık güvenlik özellikleri için yatırıma milyarlar harcıyor. Araçları çalmayı sağlayan cihazların açıktan satışının durdurulması çağrısında bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Alman Otomobil Kulübü (ADAC) de anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi bulunan 237 aracı test ettiklerini ve üçü hariç diğer tüm araçların risk altında olduğunu belirtti. Yapılan testlerde Discovery ve Range Rover modelleri ile 2018 Jaguar i-Pace modeli güvenli bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10270 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
anahtarsız giriş sistemi, hırsızlık ve anahtarsız çalıştırma
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim