Anlık Bildirim

AnTuTu uygulamaları sessizce Google Play Store'dan kaldırıldı

Performans testi ve cihaz karşılaştırma platformu AnTuTu'nun Android uygulamaları Antutu 3DBench, Antutu Benchmark ve AItutu Benchmark sessizce Google Play Store üzerinden kaldırıldı.
AnTuTu, Android cihaz sahiplerinin cihazlarını kolaylıkla performans testine tabi tutabilmelerini ve farklı cihazlar ile kıyaslayabilmelerini sağlayan Çin menşeli bir yazılım. En popüler performans testi platformları arasında yer alan ve bugüne kadar 3 farklı mobil uygulama ile Android kullanıcılarına hizmet veren AnTuTu sessizce Google Play Store'dan çekildi.
Mobil analiz şirketi AppBrain'in iddialarına göre uygulamaların platformdan kaldırılmış olmalarının sebebi AnTuTu'nun hissedarlarından Cheetah Mobile'ın gizlilik politikasını ihlal ediyor olduğu. Son birkaç ay içerisinde Cheetah Mobile'ın başka uygulamalarının da sessizce Google Play Store'dan kaldırılmış olduklarını göz önüne aldığımızda bu iddia kulağa mantıklı geliyor. Sebep bu sayılabilir ancak durum birazcık daha farklı.
AnTuTu, konuyla ilgili yayınladığı resmi açıklamada Google'ın 7 Mart'ta AnTuTu'nun Cheetah Mobile'ın yayıncı hesaplarından olması gerekçesiyle platformdaki tüm uygulamalarını kaldırdığını ancak kendilerinin Cheetah Mobile'dan bağımsız bir kuruluş olduklarını dile getirdi.
Google'ın kendilerini Cheetah Mobile'ın alt kuruluşu zannetmesindeki sebebin Cheetah Mobile'ın bazı yasal hizmetlerini satın almış olmaları ve gizlilik politikası bağlantısında cmcm.com linki kullanmalarının da olabileceğini dile getiren şirket, Google'dan en kısa zamanda hatanın düzeltilmesini istedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim