Anlık Bildirim
Tarihin kaydedilen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası Irma, bildiğiniz üzere bir süredir Amerika kıtasındaki birçok bölgeyi tehdit ediyor. Etki alanı Fransa'nın yüzölçümü boyutlarında olan "canavar" kasırga bölgedeki birçok adayı kırmızı alarm haline geçirirken ABD uzay ajansından NASA astronotu Randy Bresnik ise Irma'yı uzaydan görüntüleyerek çok enteresan fotoğraflar ortaya çıkardı.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda Yeryüzü'nden yaklaşık 420 kilometre yükseklikte devasa kasırga Irma'yı tüm görkemiyle izleme fırsatı yakalan astronot Randy Bresnik, Irma'nın yanında ayrıca boyutça biraz daha küçük olan Jose kasırgasını da görüntüledi. İki kasırgayı aynı karede yakalayan Bresnik,"İki kasırganın masalı...Maalesef." ifadelerini kullanıyor.


Özellikle de Karayipler ve ABD'nin Florida eyaleti gibi bölgeleri etkisi altına alan Irma, son gelen bilgilere göre en az 25 kişinin hayatına mâl olmuş durumda. Küba gibi bazı bölgelerde yer yer kategori 5 seviyesine ulaşan devasa kasırganın bugün Miami'den sonra batı kıyılarındaki Marco Adası ve Naples'e ilerlemesiyle beraber kuvvetinin azaldığı belirtiliyor. Kasırganın kategori 2 seviyesine düştüğünü ifade eden ABD Ulusal Kasırga Merkezi, saatte maksimum 177 kilometre hızda rüzgarların oluşabileceğini söylüyor.

Irma Florida'ya doğru giderken:

Irma ve Jose yan yana:

Turks ve Caicos Adaları kasırgadan öncesi ve sonrası. Renkler büyülüyor:

Irma'nın ardından ABD Virjin Adaları:

Jose'ye yakın bakış:

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim